19 de juliol 2019

Genís Grau formarà part de la selecció espanyola que participarà al triatló de Tokio, simulacre i classificatori per als Jocs Olímpics del 2020

El bronze en triatló als darrers Jocs Olímpics de Rio, el sud-africà Henri Shoeman, el subcampió mundial del 2018, el francès Vincent Luis, o el guanyador de la Copa del món de les Bermudes, el noruec Casper Stones: són només alguns dels noms amb els que haurà de competir el castellfollitenc Genís Grau, seleccionat per la Federació Espanyola per a participar a les Qualificacions de Tokio; es tracta d’una triatló que es disputarà el proper 15 d’agost, i que servirà com a simulacre de la competició que tindrà lloc durant els Jocs Olímpics del 2020 a la capital del Japó. Precisament, els tres primers aconseguiran el bitllet directe per a participar a les olimpíades. Grau afirma que té poques opcions d’aconseguir la classificació directa.

Genís Grau, triatleta: “Si caiguessin molts amb bici potser sí que hi aniria…però és que no he competit mai amb tant de nivell: es farà al mateix recorregut, a les mateixes instal·lacions, el mateix dia i amb rivals similars als que hi seran pels Jocs Olímpics.”


Genís Grau ha estat seleccionat juntament amb Antonio Serrat i Sánchez Mantecón. Ells són la segona línia del grup principal favorit per a representar Espanya, format per Mario Mola, Javier Gómez Noya i Fernando Alarza, que han declinat participar al simulacre de Tokio. És molt probable que aquests darrers sí siguin els escollits per ocupar les tres places de triatló a les que té dret Espanya per a participar als Jocs Olímpics. De totes maneres, Grau viurà una experiència única a terres nipones, i competirà també el dia 18 en les proves per relleus, juntament amb les dues millors triatletes femenines de l’estat: Miriam Casillas i Anna Godoy.