08 de juliol 2018

Genís Grau - CAMPIÓ D'ESPANYA DE TRIATLÓ SPRINT

Dissabte passat dia 7 de juliol, Banyoles es va convertir, una vegada més, en un dels principals focus esportius del continent. La ciutat, va acullir el Campionat d´Espanya de Triatló Sprint i d´Aquatló. 
Aquesta prova es va dur-se a terme en la jornada de dissabte. El repte era fer un triatló esprint: 750 metres nedant, 20 quilòmetres en bicicleta i 5 quilòmetres corrent. 
Era el torn dels grans...
Una jornada de tarda per a les competicions d´elit. La femenina en primer lloc, i la masculina, per acabar la jornada. 
En la prova masculina hi va haver més atletes implicats en l´esprint final de la prova, en el que es va imposar l´atleta de Castellfollit Genís Grau, sobre Jordi Garcia. 
Grau va sortir primer de l'aigua, però amb Garcia molt enganxat, així com el madrileny Sergio Octavio Mancebo i, de mica en mica, es va anar conformant un gran grup en el que hi van arribar a haver una dotzena de corredors. 
A mesura que avançava la cursa, però, el ritme va anar fent selecció i, a l´equador de la cursa ja només l´encapçalaven cinc atletes, amb Genís Grau controlant-los en tot moment.
Cal dir que en la 1ª volta amb bicicleta, en Genís es va veure involucrat en una caiguda de varis corredors, fent-lo caure al terra. Tot i aixó, l'esforç i sacrifici de tota una temporada, no es podia perdre envà, i va fer que s'aixequés amb més ganes, rabia i l'ilusió del moment, donat estava al costat de casa. En Genís coneixía de bona mà, que hi havien molts seguidors, familiars i amics que es van desplaçar per animar-lo, i això i el fet de que sap que està en un gran moment de forma, li va donar el ritme per poder tornar a agafar el grup capdavanter, i fer l'últim tram junts.    
L´esprint entre els cinc atletes va ser trepidant, sent Grau el que se sentia més fort i va intentar-ho primer, enduent-se el premi de la victòra, amb un temps de 54:32. 


Ara SÍ . GENÍS !!     ETS EL NOU CAMPIÓ D'ESPANYA DE TRIATLÓ SPRINT. 

MOLTES FELICITATS !!

( Si voleu veure el vídeo de l'arribada a l'Sprint, observa el recuadre i fés CLICK ).