Història

El Club Natació Castellfollit va ser fundat el 1968, podriem dir que es tracta de la primera vila gironina on la natació s´ha convertit poc menys que un "esport nacional".

Des de la seva fundació, passant pel seu primer entrenador, l´Olotí Benet Llumà, com el seu continuador a partir del 1976, en Pere Vilà, i en Sergi Vivet entrenador actual del club han sapigut oferir a la joventut castellfollinenca una activitat d´esbarjo, però també de compromís esportiu.

En un primer moment, en Benet Llumà va ser conscient que l´única manera d´aconseguir un equip competitiu era donant als seus nedadors la possibilitat d´entrenar-se al llarg de tot l´any, baldament fos un cop a la setmana, aconseguint que el C.N.Olot el permetés servir-se de la seva piscina coberta, previ pagament, i a una hora molt intempestiva com era la de dos quarts de tres a les quatre de la tarda, la qual cosa suposava que els nens i nenes que s´havien d´entrenar haguessin de dinar molt aviat. Després, en Pere Vilà, amb l´avantatge de ser mestre de professió, va continuar la línia iniciada pel seu antecessor, tot forjant una línia d´actuació que li va servir, a més a més d´aconseguir destacats èxits, per a mantenir un alt nivell competitiu any rere any.
De les seves files ha sortit un reguitzell d´excel•lents nedadors, alguns els quals, captats per altres clubs, han ofert un alt nivell competitiu, mentre d´altres, tot i continuar defensant els colors del seu club, s´han distingit igualment dins de la natació gironina.

El Club Natació Castellfollit, ha participat sense interrupció en ambdues competicions, del 1970 al 2018 en la Copa Pirineus ( amb l´única excepció del 1976), guanyant-la en 29 ocasions, i en la Challenge D.Moner hi ha participat entre el 1969 i el 2018, guanyant-la en 25 ocasions.

Cal dir que actualment, el que es busca no es només un aprenentage, i la pràctica d’un esport que afavoreixi el desenvolupament físic dels nedadors, considerat un dels esports més complerts que existeixen, sinò també, el seu desenvolupament psicològic, proposant fites aconseguibles, estimulant el sentit de superació i augmentant l’autoestima, no únicament en l’àmbit individual, sinò també en l’ambit col•lectiu convivint i divertint-se entre els mateixos companys/companyes i fent grans amistats entre nedadors/nedadores d’altres clubs.

Tot això, és posible,gràcies als propis nedadors, sense oblidar-nos del treball que realitzen dia a dia amb el seu esforç i compromís, a l’equip tècnic, directius, pares, i a les altres persones vinculades al Club, i a la natació en el nostre poble i que gràcies a ells es posible continuar endavant.


C.N.Castellfollit.